Citat:

Kurt Vonnegut, kreativitet

Terapi og kunstneriske processer

Der har altid været en tæt sammenhæng mellem billeder og det menneskelige sind. Terapi hos mig er samtale OG en mulighed for at bruge billedkunstneriske værktøjer til at blive klogere på sig selv. At tegne eller male sine indre billeder og fornemmelser giver ofte nye åbninger i terapien, fordi billedsprog er flerdimensionel og perfekt til at åbne adgang til ubevidste ressourcer.

Kreative processer tvinger vores 2 hjernehalvdele til at arbejde sammen. Det er der en stor terapeutisk fordel i, i forhold til mange af de ubalancer og psykiske lidelser, der er mest fremherskende i dag – stress, angst, ensomhed, depression. Det er nemlig tilstande kendetegnet ved fastlåste tankemønstre og vaner, som er indlært gennem opvækst og socialisering, og som mest har rod i venstre hjernehalvdel.

Man behøver ikke at kunne tegne og male i forvejen, da det ikke er billedet i sig selv, der er målet. Målet er selvfølgelig at trives i sit liv, og enhver klient har sin egen vej. At tegne og male er hos mig en del af værktøjspakken, som er meget virksom for nogle klienter, og mindre vigtig for andre.

Samtalen og nærværet er der altid – de kreative processer er en ekstra dimension, som får vægt, når det er meningsfuldt for klienten.

Terapi med kunstneriske processer sætter begge hjernehalvdele til at arbejde sammen om at finde nye veje til at få det bedre.